Preview Mode Links will not work in preview mode

Stomipodden

Oct 29, 2020

Nu är det dags för Stomipoddens allra första frågeavsnitt! Vi har fått massor av frågor och i detta avsnittet besvarar vi till exempel hur det är att vara gravid med stomi och hur man undviker eksem under plattan. Har du en fråga? Skicka in den till oss på kundservice@mcare.se så kanske vi besvarar den i ett...


Oct 22, 2020

I dagens avsnitt drömmer vi oss bort till en tid då vi äntligen kan resa igen! 

Avsnittets budskap är - lev som förr! Men hur anpassar man på bästa sätt sitt aktiva liv till sin nya livssituation? Och hur många situps kan man egentligen göra när man har fått en stomi? 


Oct 15, 2020

Nu är det dags att prata om Annas favoritämne - mat! Dagens avsnitt är fyllt av tips vare sig du har kolo-, ileo- eller urostomi. Finns det viss mat du bör undvika om du har stomi? Vilket är det allra bästa smoothiereceptet efter en operation? Och så pratar vi om det viktigaste av allt - att prova sig fram...


Oct 8, 2020

I dagens faktaspäckade avsnitt går vi på djupet med vad en stomi egentligen är. Vad är skillnaden på en kolostomi, ileostomi och urostomi? Sköter man alla stomityper på samma sätt? Och så pratar vi om namn på stomier, har du också döpt din stomi? 


Oct 1, 2020

I andra avsnittet så pratar Ann och Anna om hur du på bästa sätt tar hand om den känsliga huden runt din stomi, vad det finns för olika typer av stomibandage och vilka produkter som kan hjälpa dig som stomiopererad. Och du som alltid har undrat hur du skyddar din stomi om du är hovslagare, du får svaret nu!